Tidligere utstilling
10. May - 08. June 2014

Ola Steen og Bibiche Mourier

Denne månedens utstilling i Galleri Osebro er en kollektivutstilling med Ola Steen og Bibiche Mourier.

Ola Steen er utdannet ved kunsthåndverksskolen og har hatt flere separatutstillinger både i Norge, Skandinavia og USA. Steen jobber hovedsakelig med metallgrafikk altså radérnål, harpiks, kobber- og sinkplater, og ikke minst vakkert papir. Dyptrykket har en fysisk og en teknisk side og besitter en type estetikk som det er alene om.
Teknikken er gammel og langsom og har for Steen også en meditativ side, han tror på den nødvendige langsomheten. Han forteller om hvordan grafikken har en varme og intensitet, men det er en tung fysisk prosess med store plater. Innkjøpt av blant bl.a Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Statens Konstråd Stockholm og Sørlandets Kunstmuseum.

Bibiche Mourier er utdannet ved Statens Kunsthåndverkskole i Oslo. Etter eksamen flyttet hun til Risør i 1976 der hun var med å starte kunstgruppen Villvin.
Mourier arbeider med keramikk og har hatt en rekke separatutstillinger, hun har også vært med på gruppeutstillinger i inn og utland.
Hennes arbeider er kjøpt inn av Norsk kulturråd, Statsministerens kontor, Risør kommune, Aust-Agder fylke og Riksgalleriet. Mourier har også mottatt Aust-Agder fylkeskommunale kulturstipend, Scheiblers legat, Statens reise- eller studiestipend og Statens 3-årige arbeidsstipend.