Tidligere utstilling
14. June - 24. August 2014

Kollektivsommerutstilling

Årets sommerutstilling er en kollektivutstilling med:

Ane Barstad Solvang, tusjtegninger:
Fra Porsgrunn, hun hadde sin første kollektivutstilling i London på en av Europas største kulturscener, utstillingen het «Norwegian art in the UK» og ble arrangert via studentorganisasjonen ANSA. Solvang studerte egentlig Creative Writing ved Rohampton University, men har jobbet med tegningene sine ved siden av studiene.
Tusjtegningene hennes kan minne om Pusgwagner og Christopher Nilsen, og hun forteller selv at disse har vært en inspirasjon for henne, men skrivingen har også en innflytelse på tegningene hennes. Hun begynte og tegne London by som et kart for seg selv da hun flyttet ned dit, det var litt vanskelig å finne frem, forteller hun. Da var tegningen en fin måte og bli kjent med byen på.

Maria Øverbye, keramiske skulpturer:
Når hun sitter med leiren i hånden har hun lite planer om hvordan skulpturen skal bli, dette er arbeidsprosessen hennes, med andre ord prosessen er hennes inspirasjon.
Hun fasineres av ro og bevegelse, noe du kan se i verkene mine forteller kunstneren. Videre sier hun, det sterke og det sårbare i ett og samme uttrykk er noe som ofte oppstår i hennes arbeider.
Hun har laget Booth Prisen for Frelsesarmeen tre år på rad, Booth Prisen er en hederspris som deles ut til en person eller stiftelse som har gjort noe godt i Frelsesarmeens ånd.

Rakel Fridlund, keramiske skulpturer:
Frilund er oppvokst i Stavern og er utdannet kunst- og håndverkslærer fra Telemark lærerhøgskole (1988). I 1999 etablerte hun et samarbeid med utsalgsstedet «Elt og kna», og det ble starten for salg av hennes keramikk.
Etter å ha gjennomført noen større utstillinger og fått noen gode kontakter på ulike gallerier, valgte hun i 2001 å si opp jobben som kunst- og håndverkslærer og gjorde hobby til levevei.
Å jobbe med leire er spennende og det er stadig nye utfordringer i teknikk og materiale. Hun liker å jobbe med store format, og lager mest relieff, skulpturer og fat. Frilund tegner en del og skissene er alltid utgangspunkt for keramikkarbeidene. Det er artig å jobbe fram ulike personligheter i figurene og kanskje en liten historie i fatene, forteller hun. «Det gleder meg når andre ser humoren i arbeidene, når de gjenkjenner et uttrykk eller ansiktstrekk til en person, eller rett og slett bare liker det jeg lager. «