Tidligere utstilling
30. August - 21. September 2014

Gro Mukta Holter, «Resonans»

Gro Mukta Holter har jobbet som billedkunstner siden 90-tallet og utdannet seg med Hovedfag fra Kunsthøyskolen i 2004. I 1996 begynte hun å jobbe med grafikk samtidig som hun jobbet som verkmesterassistent på Norske Grafikeres Verksted. Siden har hun jobbet parallelt med maleri, tegning, tekstil og installasjon. Muktamagic har siden nittitallet vært navnet på hennes kunstprosjekt, en fellesbetegnelse for de ulike uttrykksformene hun benytter seg av. Holter har hatt en rekke separatutstillinger og har deltatt på gruppeutstillinger i inn og utland. Hun har bla. mottatt Statens Arbeidsstipend, Oslo Kommunes Kulturstipend og er kjøpt inn av bla. Trondheim Kommune, Barne-, likestillings- og inkluderingdep.

Holter forteller selv om arbeidene sine, «jeg er ikke interessert i å konsentrere eller uttrykke mine egne følelser eller personlige historier, jeg er interessert i å via et figurativt språk, invitere til en åpen dialog med beskuerens egne erfaring eller følelsesliv. Det er klangen av en kollektiv oppfattelse av identitet kultur, politikk eller emosjon, mellomrommet fra våken til drømmetilstand, reise i mental forstand jeg er interessert i å utforske i arbeidene mine. Atmosfæren i motivene omfatter gjenkjennelige elementer, som imidlertid unnslipper spesifikasjoner. Balanseringen av grenseovergangene av kjente og merkelige situasjoner skaper spenning. Det er som om noe vakkert og utrivelig er til stede på samme tid.»

Hun ønsker at arbeidene skal tolkes fritt i forhold til betrakteren og dens erfaringer til å kunne se kunsthistoriske referanser eller samfunnsrelaterte kommentarer eller egen evne til fantasi. I Holters arbeider er grunnprinsippet å utvikle et godt håndverk der de klassiske teknikkene står i sentralt, hun jobber alltid med frihånd og konsentrerer seg om de gamle tidkrevende metodene, som hun mener er viktig å ivareta.