Tidligere utstilling
27. September - 19. October 2014

Åke Berg

Åke Berg er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole ved bl.a. Egil Weiglin og Hans Normann Dahl. Senere har han tatt tilleggsutdannelse som grafiker ved SHKS og Akademiet med Dag Hofseth og Svein Johansen som lærere. Åke Berg fikk Tjølling Kommunes kulturstipend i 1984. Han er medlem av Norske Billedkunstnere og Norske Grafikere og har vært lærer ved den nordiske Malerskole i Frankrike, og ellers ved kurser i inn- og utland. Utstiller ved ”The Northern Sea Route User Conference”. Arr.: Fr. Nansens Institutt, Oslo 1999. Invitert utstiller til ”Norway Day Festival” i San Francisco, 2000. Festspillutstiller, Elverum 2007. Atelieropphold ved Cité International des Arts, Paris 1998 og 2011.

Svend E. Hansen

Svend E. Hansen skriver om arbeidene til Berg: «Maleren og grafikeren Åke Berg henter sine motiver fra kyst- og kulturlandskapet som han finner like utenfor atelierdøren, eller han velger et spennende interiør å feste på lerretet. Det estetiske er avgjørende i Åke Bergs motivvalg. Hans malerier er blottet for klisjeer eller tendenser mot det søtladne. Et heftig uttrykk og en
dristig koloritt sørger for det. Motivet underordner seg uttrykket. Tidvis kan figurasjonen strekke seg mot grensen til abstraksjon – Men krysser den aldri. Fargebruken er som oftest det sentrale i Åke Bergs malerier. Han er utvilsomt en av våre fremste kolorister. Med dristige fargekombinasjoner og utstrakt bruk av rene, harmoniske farger, har han skapt seg et ekspressivt uttrykk som fenger et stadig større publikum. Åke Bergs bilder er behagelig påtrengende; slipp dem inn!»