Tidligere utstilling
17. January - 08. February 2015

Velkommen til ny utstilling!

Denne månedens utstillere er Trine Støren med maleri, Grete Skoe med maleri og kull tegninger, Kjell Vidar Andersen med fotografi.

Trine Støren er født (1946) oppvokst i Porsgrunn, men bor nå i Gvarv, Telemark.
Utdannelsen har hun fra Open College of Arts, England og er medlem av BIT og NBK.
Støren forklarer hvordan hun jobber: «de fleste bildene begynner som kaos av farger og former. Disse blir «ordnet» etter hvert som jeg oppdager interessante flater og figurer som trer fram. Hvert bilde framkommer dermed som en leting etter noe som ikke er definert på forhånd.» Hun forklarer videre hvordan hun arbeider med figurer og menneskelignende vesener, gjerne som en del av landskapet.

Grete Skoe er oppvokst i Oslo, men har siden 1981 bodd og arbeidet i Bø. Hun har utdannelsen sin fra SHKS, Statens Håndverks og Kunstindustri skole, Oslo, og har arbeidet ved atelier Skoe siden 1981.

Teknikkene Skoe arbeider med er kull, akryl, grafikk/litografi. Hun forklarer videre hvordan hun med komposisjon og teknikk kommer frem til en enkel uttrykksform. Inspirasjonen henter Skoe fra for eksempel et inntrykk, stemning, en følelse, mennesker og spesielt naturen.

Kjell Vidar Andersen er utdannet grafisk designer og har arbeidet mange år i diverse reklamebyråer. Andersen tok også kunstfaglig pedagogikk ved HIT i 2001 og har arbeidet noen år som lærer, men har siden 2013 arbeidet fulltid med bilde komposisjon i forskjellige teknikker.

Han fasineres mest av svart/hvitt fotografiet, men leter også etter spor i rust, for eksempel på gamle containere, gamle bilvrak eller jordbruksmaskiner. Disse sporene er utgangspunkt for hans fargerike fotografikk. Han har også jobbet i flere år med fotocollage.