Tidligere utstilling
09. May - 07. June 2015

Björg Thorhallsdottir «Alt er mulig»

Kunstneren Björg Thorhallsdottir ble født på Island i 1974. Familien flyttet til Norge og hun vokste opp i Lommedalen i Bærum og i Sørøst-Asia.

Björg har ti år med kunstutdannelse innen grafikk, maleri, installasjoner og akttegninger fra blant annet kunstakademiet i Barcelona og Toulouse. Hun har gått i lære hos Jean Ducros ved kunstakademiet i Toulouse, Frankrike i 1998, og i grafikk hos Ignacio Aguirre i Barcelona i 2001-2002. Ignacio har tidligere jobbet med kunstnere som Picasso, Miro og Dali, og i dag har Björg atelier sammen med han i Barcelona. Björg er medlem av Norske Grafikere, og kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og etterspørselen etter grafikken er stor.

Björg har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer. Hun jobber både med grafiske etsninger og maleri, og har designet smykker tilvirket på Bali. Hun satte også innbyggerne i en fattig landsby i Bali i sving for å håndlage 40 000 bokser til smykkene og koppene sine. Målet var å gjøre de selvhjulpne.
«Istedenfor å gi de pengene og frata dem deres selvrespekt og selvverd, har jeg lært at når mennesker jobber for egne prosjekter og penger, og redder seg selv, – da står de også stødigere».

Björg har lansert sine egne Lykkebobler med hvit og rosa Cava, produsert ved Castillo Perelada utenfor Barcelona. Hun har designet kopper som produseres på Porsgrund Porselen, og cavaglass som munnblåses ved Hadeland Glassverk. På glassene står det «Cava er bedre enn tran», og «Det er aldri feil med bobler».

Björg har illustrert mange bøker og tidsskrifter, og gitt ut flere bøker på blant annet Gyldendal og Aschehoug Forlag. I februar 2015 ga Björg ut boken «Veien til lykke» på Schibsted Forlag. Den gikk rett inn på bestselgerlisten.
«Boken er min egen livsfilosofi, og mine verktøy for å kunne våkne hver dag og tenke: I dag er min beste dag!».