Tidligere utstilling
05. September - 27. September 2015

Kristian Finborud

Kristian Finborud er født i Porsgrunn i 1964. Han er nå bosatt på Voss.

Finborud blander underfundig humor med saftige farger i sine arbeider.

Finborud arbeider med etsning i små opplag. Motivet etses ned i en metallplate. Fargen gnies deretter inn i platen og trykkes under stort press over på et fuktig papir. Både fremstillingen av platen og hvert enkelt trykk er en tidkrevende prosess. Denne måten å trykke på, gir mulighet for variasjon i fargen gjennom opplaget. Enkelte trykk kan derfor være helt unike.

Han fremkaller store naturopplevelser og små hverdagssituasjoner en smilende kan kjenne seg igjen i. I senere år har han kanskje vært mest kjent for sine skibilder som inneholder både nostalgi og humor. Utstillingen i galleri Osebro vil vise disse arbeidene, men vi vil også få se landskaper og store porsjoner med sommerlig romantikk.