Tidligere utstilling
02. April - 24. April 2016

Anne Kristine Thorsby og Elfi Sverdrup

BREV TIL FREMTIDEN

Anne Kristine Thorsby, maleri og litografi.

Elfi Sverdrup, smykker og performance.

Utstillingen åpner kl. 13.00

 

Utstillingen handler om en fremtid med muligheter, om naturens viktige nærvær, også i fremtiden. Begge kunstnere ønsker å vise menneskenes tilhørighet, slektskap og avhengighet av alt som lever.

Thorsby arbeider med oljemalerier og litografier. Sverdrup arbeider med smykker og performance.

 

– «Arbeidene våre kler hverandre»! Sier Thorsby og Sverdrup, som har hatt utstilling sammen før, i 2012 hos Galleri Zink på Lillehammer. «Vi gleder oss til å stille ut sammen på Galleri Osebro»!

 

Det blir performance med lydsmykker av Elfi Sverdrup på åpningsdagen. Begge kunstnerne vil være  tilstede og vil snakke mer om utstillingen etterpå. Det blir servert forfriskninger.

 

ANNE KRISTINE THORSBY (1962), er fra Oslo og bosatt på Lillehammer. Utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Det kunstneriske gjennombruddet for Thorsby (1962) var hennes Peer Gynt-utstilling i 2004. Hun ble deretter invitert til New York med utstillingen «The Kingdom of Peer Gynt» i Trygve Lie Gallery i 2006. I år er hun igjen invitert til å være Peer Gynt utstiller sammen med Håkon Gullvåg. Foruten internasjonal lansering i Firenze og New York, har hun hatt 39 separatutstillinger, mottatt flere stipend, hatt flere offentlige utsmykkingsoppdrag og innkjøpt bl.a av Justisdepartementet og Norsk Hydro.

Hennes arbeider er til formidling i 30 av landets gallerier.

www.annekristinethorsby.com

 

ELFI SVERDRUP (1958), er fra Vestfold og har 8 års høyskoleutdannelse innen kunst. Hun har hatt utallige utstillinger, konserter og performancer både i Norge og utenlands. I nærmere 40 år har hun uttrykt seg gjennom smykker og sang.

Nå for tiden knytter hun sammen all sin kunstneriske erfaring, og kunnskap innen dans og natur, til et samlende uttrykk i performancer hun kaller LYDSMYKKER. I 2016 har hun innledet et samarbeid med den kjente koreografen Sølvi Edvardsen, for å utvikle en ny lengre performance, utvide egne kunstneriske uttrykk, hvor alle kroppens «språk» tas i bruk. De siste performancer har bl.a. vært i Den Norske Opera og Ballett, og hun har blitt invitert til Tyrkia, Italia, Tyskland, Nederland, Island, Bulgaria og Latvia. Hun har deltatt under World Art Games i Kroatia, Montenegro og Slovakia, og har de senere årene mottatt flere stipend og priser.

www.elfisverdrup.blogspot.com