Tidligere utstilling
18. March - 09. April 2017

Refleksjoner

Anne Léger – Skulpturelle smykker

Som hovedutstiller under neste utstilling presenterer Anne Léger smykker i tre serier; Nude, Clair-Obscur og Back to Dark:
– Førstnevnte smykkeserie tar for seg hudens nyanser og er bygget opp av materialer i sarte, lyse farger. Claire-Obscur er det kunsthistoriske begrepet for skyggevirkninger formidlet gjennom kontrasten mellom lys og skygge. Serien Back to Dark bærer utstillingstittelen og er slik det fremgår en mørk og dramatisk serie.

Anne Léger lager smykker i skjæringspunktet mellom maleri, skulptur og arkitektur. Smykkene bygges opp eller komponeres som små arkitektoniske verk. Forskjellige tresorter som palisander, ibenholt, nøtte- og frukttrær inngår i et form- og fargespill sammen med metall, emalje og stein. Del for del settes sammen til komplekse konstruksjoner som kan minne om arkitekturens oppbyggingsprinsipper. Hun eksperimenterer med farge og geometri, samtidig som smykkene refererer til kropp og skiftninger i naturen.

Kjersti Johannessen – Glass

Inspirasjonen til utstillingen har Kjersti hentet fra sin oppvekst i Nord-Norge og lysets brytninger i havoverflaten, og hvordan lyset brytes i vanndampen og dråper og regnbuen kommer til syne. Hun har valgt å skape vakre transparente objekter for at publikum skal reflektere over glasset som materiale, og de unike egenskaper det har. Disse objektene er åpne tvers gjennom og de er transparente, man kan se gjennom dem fra alle vinkler.

Om man tenker nærmere på ordet “transparent” kan man tolke det som om noe er åpent, man kan se gjennom det, og det er ingenting å skjule – det er gjennomskuelig. I denne utstillingen blir lysests brytning gjennom det transparente glasset og refleksjonene man ser en del av opplevelsen. Lyset avslører og viser deg glassets form i alle vinkler.

Toril Bonsaksen – Skulptur

Gjennom et fugleperspektiv fortelles historier om livet, migrasjon, identitet, fremmedgjøring og indre uro.

Gjennomgående for materialbruken min er at materialet ofte bærer en historie i seg. Dette var hovedgrunnen til at jeg startet å jobbe med bestikk. Ved å se på forskjellig bestikk kan man få assosiasjoner til levd liv. Man kan huske søndagsmiddagen hos bestemor, det første måltidet på hybelen langt borte fra mor, og lungemosen som jeg måtte spise opp da jeg var lita. Bestikk er sterkt symbolsk fordi det er noe vi bruker til å spise med og holde oss i live. Forskjellige typer, materialer og design kan si noe om din sosiale status. Før hadde man også forskjellig bestikk til forskjellige anledninger, som hverdagsbestikk, festbestikk og sølvtøyet som nesten alltid lå i en skuff, men som ble tatt frem og pusset til jul.