Tidligere utstilling
18. February - 12. March 2017

Karoline Kaaber

Utstillingen varer til søndag 12. mars

Karoline Kaaber har hatt en lang reise fra den gang hun restaurerte en bygning i Kragerø, som følge av at hun lenge hadde lekt med en idé som skulle forandre hennes liv. Konseptet hennes gikk ut på å trekke inn dyktige kunstnere, servere god mat, og tilby overnatting. Hun fulgte selv undervisningen til kunstnerne hun trakk inn, opparbeidet vennskap med flere av dem, og gikk i lære hos dem hun følte kunne tilby henne den lærdommen hun ønsket å tilegne seg. Flere av de som underviste var tidligere Nerdrum elever, og hun startet dermed sin karriere som kunstner i den figurative og klassiske tradisjonen.

Mye har skjedd siden hun hadde sin første utstilling i Kragerø, med lyse motiver fra kyst- og strandmiljø, gjerne med badende barn og familier i feriemodus. Ferden derfra til hennes gatemotiver som vi nå kan se i Galleri Osebro til helgen, har vært en reise fylt av nedturer og oppturer. Midt i de mørkeste stunder finner Kaaber sitt særpregede språk, de tomme gatene med håpets lys i enden av de ofte høyreiste og naturfargede bygningene. Gatene og penselstrøkene har utviklet seg, og bildene har funnet vei fra Galleri Ramfjord i Oslo, til Galleri Nicolines hus i Kragerø, og videre til København, Stockholm, Miami og Los Angeles.

Sommeren 2016 hadde Karoline Kaaber et fem ukers opphold i New Jersey, på MANA Contemporary. Dette var et samarbeide mellom Galleri Ramfjord og Eileen Kaminsky Foundation. Her fikk hun jobbet side om side med internasjonale og anerkjente kunstnere. Det er for Kaaber viktig å utfordre seg selv, og å sette seg nye mål som kan bringe henne videre mot det hun håper kan bli det «perfekte» maleri. Eieren av Townley Gallery i LA falt for Karolines motiver da han besøkte MANA, har solgt flere av hennes bilder, og ønsker flere av hennes særegne oljemalerier. Vi kan trygt si at vi har å gjøre med en meget målrettet kunstner, og vi følger med i spenning på hvor ferden går videre.