Tidligere utstilling
22. March - 09. April 2017

Hedda Kise – Åpent og ærlig om livet og kunsten

Hedda Kise

Hedda Kise stiller ut i Galleri Osebro fram til 8. april

 

Hedda forteller:

For nøyaktig ti år og en måned siden våknet jeg etter hjernesvulst-operasjonene og jeg hadde mistet «alt». Over ett år på sykehus fulgte, for å trene opp alt fra språket til finmotorikken – og jeg fikk beskjed om at jeg aldri kom tilbake i jobb som programleder i TV2. Jeg kom jo tilbake – etter bare to og et halvt år, men parallelt med jobben i TV2 begynte jeg også på en ny vei. Den vakreste, mest ærlige, vanskeligste, men også mest riktige veien for meg. Jeg speiler livet i bilder for å utvide andres hjerter og sjel slik som jeg selv blir utvidet av å se kunstverk som taler til meg.

Et hårete mål har hele tiden vært å stille ut bildene mine på Galleri Osebro hvor jeg tråkket inn og ut som barn og ungdom – galleriet som har gitt meg så mange kunstneriske opplevelser opp gjennom livet, lenge før jeg selv turde tenke tanken på å bli kunstner. For ett år siden da datteren min lå på sykehuset og jeg var med henne døgnet rundt. Da sendte jeg inn noen bilder til galleriet – og så glemte jeg det. Mer enn et halvt år etter fikk jeg plutselig en telefon fra gallerist Trude Lyng. Kunne jeg tenke meg å ha en liten utstilling på Galleri Osebro på nyåret? Det kunne jeg, min datter var ikke på sykehus lenger og jeg var klar! Denne utstillingen blir ikke så liten heller etter at galleristen hadde valgt ut bilder….