Tidligere utstilling
29. June - 20. August 2017

Sommerutstilling i Sakkerhusene, Norsk Bergverksmuseum

I samarbeid med Norsk Bergverksmuseum arrangerer Galleri Osebro for femte gang sommerutstilling i de ærverdige Sakkerhusene i Saggrenda på Kongsberg. Utstillingen representerer Galleri Osebro i hele sin bredde og du vil finne kunst i alle prisklasser.

Utstillingen varer fra 29. juni til 31. august. 

Det selges rett fra vegg, utstillingen (og utstillerne) og vil derfor endres utover sommeren.

 

Sakkerhusene – sølvverksarbeidernes ”arbeidsbrakker”

Kongsberg Sølvverk hadde i nyere tid sitt driftssentrum i Saggrenda, syv kilometer vest for Kongsberg by. Ved avkjøringen til Sølvgruvene passeres et særpreget tun med tre store tømmerbygninger i sveitserstil – Sakkerhusene. Husene ble oppført mellom 1867 og 1874 og fungerte som arbeiderbrakker for sølvverksarbeidere. Bygningene er tegnet av arkitekt Georg Andreas Bull, stadskonduktør i Christiania. Sakkerhusene ble fredet i 1987 og etter en svært omfattende restaurering åpnet de for publikum i 1993.