Tidligere utstilling
19. August - 10. September 2017

Tid, rom og luft

Høstens utstilling består av en trio av kunstnere som vi trygt kan si at dobbelkommuniserer, eller kanskje de til og med har enda flere dimensjoner i sine budskap. Her kan vi fordype oss i nostalgi, framtidsvisjoner, humor, ettertanke og ikke minst interessante kunstneriske teknikker.

Kunstnerne i denne trioen består av:

Guri Ødegaard – grafikk
Ketil Storvik – grafikk
Kristin Antonsen – keramikk

Guri Ødegaard:

Bildene i serien «Byen endres» forteller historien om en by i rask endring. Jeg er glad i Oslo og fortettingen i dagens bybilde opptar meg. Barndommens minner, lukter og lyder blander seg med dagens nybygging, heisekraner og nye møteplasser. Dette er her og nå, Oslo 2016, og byen endres.

Jeg er utdannet fotograf, og kameraet er med meg i det meste jeg gjør. Elementene i fotografiene splittes opp og  settes sammen til andre nye bilder som blir utgangspunkt for trykking av litografier og silketrykk. Jeg trykker alle mine bilder selv i små opplag på Norske Grafikeres Verksted i Oslo.

Ketil Storvik:

Min bestefar, Gunvald vandret rundt i byen med fotoapparat allerede for 100 år siden for å dokumentere dagligliv og begivenheter.

For en tid tilbake overtok jeg hans billedmateriale i form av en skinnkoffert full av negativer fra tiden rundt 1.verdenskrig og framover. Med bakgrunn som grafiker, tar jeg dette unike billedmaterialet inn i dagens virkelighet ved å skanne negativene og legge til nye elementer, før bildene framstilles med tradisjonelle grafiske teknikker eller på lerret i kombinasjon med akrylmaling. Slik skapes min egen tolkning og historiefortelling med utgangspunkt i min bestefars ønske om å formidle sin samtid. Tidslinjer trekkes i et 100-årsperspektiv inn i nåtidens dagligliv og formspråk.

Kristin Antonsen:

Arbeidene mine ligger innenfor et relativt stramt og styrt formspråk, men er gjerne lekne og underfundige i sitt innhold, og ofte tuftet på krumspring i språket eller mellommenneskelige relasjoner.
Etter å ha kjevlet, bygget og modellert fram hver unike form, tørkes og brennes leira en første gang og går da over til å bli keramikk. Neste steg er fargesetting med glasurer og oksider og en ny brenning på høy temperatur. Kan hende ønsker jeg en detalj av innbrent gull på husene, koppene eller noen andre av mine skulpturelle arbeider. I så fall krever det en ekstra brenning før det hele kan få sitt godkjent-stempel.
Andre skulpturer har deler eller detaljer av helt andre materialer. Mine svevende steingodsballonger er ikke ferdige før tråden med en liten ’readymade ’ figur er knytt fast. Det er da de har blitt til et ’ballongeventyr’ – en fortelling om en reise. Cumulus habitatus: skulpturer for vegg som tar for seg myten og den barnlige ideen om evigheten og drømmen om å være i skyene.