Tidligere utstilling
13. January - 25. February 2018

Svein Tråserud

Svein om arbeidet sitt:

«Mediet jeg lager bildene mine med er epoxy, teknikken er selvutviklet gjennom 10-15 år.
Novellene til Hans Herbjørnsrud har «presset» meg til å åpne nye dører, til å pushe materialene enda lenger. Litteraturen har fått meg til å gripe de fantastiske egenskapen til materialene. Jeg har alltid jobbet på tvers av tidsepoker, siden jeg har bakgrunn som tresnitt-trykker. Jeg er fascinert av hvordan gammelt håndverk møter nåtidens digitale språk (0 og 1), både som metafor og i billedlig forstand.

Jeg bruker egg-tempera, fargepigmenter, trykketeknikker, diverse maling m.m. Sammen med epoxy støper jeg dette inn i bildene. Jeg bygger bildene lag på lag, og lar dybden og kompleksiteten – både i materialene og uttrykket speile Herbjørnsruds noveller, som også er mangekantede, svartdjupe og har lag på lag som man ikke oppdager før man har lest den samme novellen opptil flere ganger. Alle bildene «fødes» digitalt, ved å bearbeide fotografier på PC. Hvert eneste bilde er svært tidkrevende. Motivene til hvert bilde blir trykket på flere storformat høykvalitets-transparenter, før de støpes inn i epoxy».

Svein viser også malerier under utstillingen, motivene er ville dyr. Selv om både motivkrets og teknikk høres tradisjonelt ut, går Svein mange skritt videre både når det gjelder budskap, uttrykk og valg av teknikk.

Her litt info på WWF-serien:

Alle bildene er lakkert med Molotow Urban Fine art- spray. Jeg ønsket å lage bildene mer «maleriske» enn det spray-kunst ofte er, og har derfor brukt grovt skjærte stensiler (mest for omriss). Det ligger også her tykke lag med eggolje tempera og fargepigment. Dette gir bildene tekstur, og et mer malerisk uttrykk. Alle dyrene i serien er hentet fra WWF sin internasjonale «Endangered species list». Jeg burde laget langt flere, for listen over truede arter er dessverre (alt for) lang. Jeg har også tatt med ulven. Ikke fordi den er truet … enda, men fordi i Norge har ulven blitt politikk. Noe som har hatt stygge konsekvenser for både dyr og menneske.