Tidligere utstilling
03. March - 03. April 2018

Randi Antonsen og Kristin Skogøy

Randi Antonsen

Randi Antonsen jobber som kunstner og pedagog og har eget verksted og galleri VY som ligger i Verdal, Trøndelag. Hun er født i Harstad og oppvokst i Gryllefjord på Senja. Randi har deltatt på mange utstillinger i inn- og utland og vært representert flere ganger på landsdels-utstillinger som Nord-Norsken og Trøndelags-utstillingen. Hennes arbeider er innkjøpt av blant annet Statens Lånekasse og Universitetet i Tromsø. Hun har også hatt flere utsmykningsoppdrag.

Randi om sine arbeider:

«Jeg jobber nært min natur når jeg uttrykker meg. Jeg er opptatt av drømmer og underbevissthet og jobber aktivt med å forstå disse.

Jeg maler med akryl. Akrylfargen har et utall av egenskaper som jeg benytter i hvert enket maleri. Jeg jobber lag på lag for å få fram ulike dybder og nye sammenhenger.

Jeg tegner og lager grafiske trykk etter samme metode; lag på lag, der elementer og teknikker møtes og lager nye historier i hvert bilde.
Tegningene og trykkene er ofte mer figurative enn maleriene.»

 

Kristin Skogøy

– Leira er et fantastisk materiale, villig, formelig og tilgjengelig!
Jeg ønsker å gi liv til leira, der uventede former kan dukke opp av tidligere organisk materiale. Samspillet mellom grov struktur og glatt glasur er fascinerende, gjerne kombinert med rekved .

Min bakgrunn som fødselslege og gynekolog skinner nok gjennom i motivvalget mitt der jeg er opptatt av menneskelige og organiske former. Jeg er utdannet gynekolog, og har til daglig mitt virke som fødselslege ved Nordlandssykehuset i Bodø hvor jeg har jobbet i mer enn 20 år.

Samtidig har jeg alltid vært fascinert av kunst, og særlig det tredimensjonale uttrykket.  Ønsket om å fordype meg mer, førte meg til Lofoten der jeg gikk på Nordland kunst-og filmfagskole (2011-2013) .Etter endt utdannelse har jeg forsøkt å kombinerer arbeid i eget studio med fast ansettelse som overlege .