Tidligere utstilling
05. April - 15. April 2018

BULGARSK VÅR – #rebellerpåreise

Kunstneren Merete Løndal og oversetteren Siri Camilla Torset forteller kvinners historier sett med kvinners øyne i sitt kunst- og bokprosjekt BULGARSK VÅR #rebellerpåreise.

Her forener de utvalgte klassiske dikt av kvinnelige bulgarske forfattere med moderne kunst i form av digitalgrafikk basert på autentiske bilder tatt i Bulgarias hovedstad Sofia.
«Dette er første del av et større prosjekt, der vi vil trekke lite kjente eller glemte kvinner frem i lyset. Kvinner som har historier vi syner fortjener å bli hørt av et større publikum», – sier de to.

Les mer om prosjektet Bulgarsk vår #rebellerpåreise

De tre utvalgte forfatterne Elizaveta Bagrjana, Dora Gabe og Blaga Dimitrova var alle prisvinnende forfattere og foregangskvinner i sin tid, og er oversatt til en rekke språk, men kun få dikt er oversatt til norsk. De skriver om tema som berører oss alle på tvers av generasjoner og landegrenser, og som stadig er like aktuelle. Denne utstillingen er en forsmak på hva dere kan vente dere i boken som utgis i anledning kvinnedagen 2019.