Børge Bredenbekk

Børge Bredenbekk grafikk, en mann som slapper av i veikanten.
BØRGE BREDENBEKK – EN UTSTILLING SOM BØR SEES

Børge Bredenbekk (f. 1975) vokste opp i Stavanger med en tidlig interesse for tegning og kunst. Det meste av barndommen ble brukt til å tegne, og i en alder av 18 begynte Børge å studere til en Bachelor of Arts (BA) i England fra 1993 til 1997. Etter endt utdanning begynte han å jobbe med design og illustrasjon i Sveits og New York. Deretter jobbet Børge i 10 år fra Oslo i et kollektivt samarbeid samarbeid som Shallowtree og Danny Larsen. Samtidig var han en del av Norges første illustrasjonsbyrå ByHands, og jobbet sammen med kunstnere som The MVM, Bendik Kaltenborn og Esra Roise. Gjennom årene har Bredenbekk gradvis beveget seg inn i kunsten, og nå er nå en fulltidskunstner som jobber fra familiens hjem i Fredrikstad. 

Arbeidene er delt i to stiler og omfavner håndverk og utførelse både i emne og form, og streber etter tidløs stil og emne. Tegningene er blyant og kull basert på en dualitet av mørkt og vakkert, og det grafiske arbeidet er inspirert av tidlig forrige århundres estetikk og sosialrealisme. Tematisk uttrykker de fleste arbeidene en lidenskap for manuelt arbeid og natur.